Nieuw werk 2021

Cor Schaap (1968) - Spelen op het strand
Cor Schaap (1968) - Strandwandeling
 Cor Schaap (1968) is geboren en opgegroeid in het Hollandse vissersdorp Katwijk aan Zee. In een klein ateliertje achter de boulevard, niet ver van de zee, werkt hij aan olieverfschilderijen met voornamelijk streekgebonden thema’s. Beelden van toen en nu, plein air gemaakt of in het atelier vervaardigd.


Schaap is goed bevriend met kunstschilder Niek van der Plas die een paar straten verderop woont. Samen wandelen ze geregeld langs het strand of in de duinen om de ontwikkelingen in de kunst te bespreken. Van der Plas geeft Schaap ook wat adviezen. Er is verder contact met Joop van Leeuwen en zo nu en dan met Hans Versfelt. Dat zijn de hedendaagse 'namen met veel ervaring' die Schaap motiveren om ook zelf op zoek te gaan naar een eigen impressionistische stijl van schilderen. De stijlen van Van der Plas, Van Leeuwen, Versfelt, maar ook oudere meesters zoals Viegers en Noltee spreken hem erg aan. Na wat authentiek werk te hebben gemaakt, ligt de nadruk in 2021 op meer expressie, vlotter opgezet werk met heldere kleuren en een lossere toets.


Maar... het maken van olieverfschilderijen geeft Schaap voor alles de nodige ontspanning. De chronische ziekten colitis ulcerosa, diabetes en HocM (Pacemaker ICD) vragen elke dag om te werken aan balans. Het schilderen is een uitstekende therapie om dit te realiseren en maakt het voor Schaap mogelijk nog mee te doen in het arbeidsproces.


Verkooppunten van schilderijen zijn onder andere Handmade Mary's en Barnhoorn Lifestyle in het centrum van Katwijk aan Zee. Daarnaast verwisselt er werk van eigenaar via een gerenommeerde galerie aan het Noordeinde in Den Haag, Galerie Gabriels.

Wilt u geïnformeerd blijven over het aanbod, meld u dan aan voor de nieuwsmail.

Dankbare momenten:

  • 2014 Presidentiële prijs Media Hope University College

  • 2015 Bekroond werk voor de KUCO Art Calendar

  • 2016 Oplevering schilderij AZC in opdracht van Gemeente Katwijk

  • 2017 Expo Palace Hotel, Noordwijk aan Zee

  • 2019 Tentoonstelling Stadhuis Katwijk

  • 2020 Inrichting klein atelier achter boulevard in Katwijk

  • 2021 Werkzaam aan strandgezichten

 
pand_corschaap_edited.jpg

Indien in verkoop worden schilderijen van Cor Schaap onder meer aangeboden bij Galerie Gabriels in Den Haag. Klik op de button voor een overzicht van de collectie.

Galerie Gabriëls

 

Inschrijfformulier

 

©2021 by AW - all rights reserved